dimecres, 13 de gener del 2016

Aprenentatge a internet.

Hola!! Aci estem any nou, i aprenent sempre.
En esta ocasió, aprenent amb els continents i continguts.....En el cas dels continents parlaríem de plataformes com ara Moodle o Eduonline. Respecte als continguts, podem nomenar varios tipus:
- Webquest
- Cacera del tresor
- Blog
- Viqui (o wiki)
Què és més recomanable? Depén de l'objectiu del que busquem.
  • En les Webquests, són els alumnes qui cerquen la infomació ajudats pel mestre (aprenentatge per descobriment guiat). He cercat varios enllaços i m'ha semblat molt interessant. Les unitats segueixen una estructura semblant, introducció, tasca, procés, avaluació, conclusió i orientació didàctica (adreçada al mestre). Es proposen preguntes que han de ser respostes seguint els links que el mestre deixa com a pista. Entre les webquests que he visitat es troba per example.
Webquestcat que presenta un disseny molt clar, ja que apareix un llistat amb les àrees i la cerca resulta fàcil.
una vegada dintre, he continuat bussejant i finalment he trobat esta webquest que vos recomane.
 El bosc mediterrani,
 on es planteja un joc de rol, molt interessant no només per a conèixer les característiques d'un bosc sinó també els actors implicats en la seua gestió.
- Phpwebquest, que permet la possibilitat de cercar de l'inici per nivell i àrees, i deprés presenta un llistat de les webquest ofertades.

- Selecció Webquest, on podem trobar també webs per als pares i educadors.
- Recull de webquests, que presenta un llistat de Webquests, però on he tingut problemes per accedir a les àrees i les etapes
  • En les caceres del tresor, es plantegen diverses preguntes que hauran de respondre els alumnes seguint les URLs facilitades. Al final, es formula "la gran pregunta" que ha de ser resolta en grup, partint de l'informació apresa en les activitats anteriors. Vos presente un example per a alumnes de primària. Reciclatge
  •  Els Blogs, més populars i més coneguts, són una mena de diaris personals on els autors pengen per ordre cronològic notícies, enllaços, opinions, comentaris, normalment relatius a un tema. En blogscatala apreix un directori amb diferents àrees, mentre que en el bloc de Saül Gordillo haurem d'emprar el cercador de paraules per a facilitar-ne la tasca. M'ha semblat curiós navegar per una web de la Generalitat de Catalunya que recull blogs i webs dels centres educatius. I també molt pràctic m'ha semblat fisquimed on es presenten els temes en format power point, en anglés i per a diferents nivells.
  • Viki (Wiki), és una web on participen diferents usuaris que fan les seues aportacions relatives a un tema concret amb l'objectiu de compartir eixa informació. En el camp de l'educació, es pot emprar el terme d'eduwiki. 
Així, que hi ha molt per conèixer, molt que aprendre i molt per a navegar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada