dimecres, 20 de gener del 2016

Maquinari TIC

Hola!! Aprenem i aprenem sempre.
Hui sobre maquinari, el conjunt d'elements físics d'un sistema informàtic, normalment unitat central i perifèrics. Jo ,personalment, quan comence a trobar termes informàtics em pose a tremolar, però he estat navegant i cada vegada ho trobe més interessant.
Coneixia l'existència de la tauleta tàctil i també de la pissarra interactiva però he aprés molt i he trobat informació interessant que m'agradaria compartir amb vosaltres.
- Les tauletes tàctils, a banda de l'ús particular també es poden fer servir en el camp de l'educació. Trobe que són un recurs molt útil perquè es poden emprar com a llibres electrònics, com a llibres de text digital o com alternativa als ordinadors. Les tauletes tàctils poden augmentar la motivació per a l'aprenentatge, podem trobar applicacions amb objectius educatius,...Però també presenta alguns inconvenients com la limitació per emmagatzemar informació, la necessitat d'una bona connexió del tipus banda ampla, són dispositius fràgils, i poden resultar esgotadores per a la vista a l'hora de crear textos.
- La pissarra digital (PD), amb la qual es pot interactuar sobre les imtages projectades amb el ratolí, o el teclat...
- La pissarra digital interactiva (PDI), que permet projectar en una superficie interactiva els continguts que desitgem en un format idoni.vos presente diferents enllaços que espere vos siguen útils. Per a mi ha sigut molt clara esta explicació de com funciona una PDI
Al mercat existixen molts models, amb diferents característiques i preus.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgbP-vfBgAZTm4jddyJ73KmhC_ECz7Q6B6FGdzAgvyfZ33w8twHhJYO46sRTRAOP01Fi_NJ36MUJVfyuIT92huNpuNgtW3B-B-3BjRsYcCZHN9cb2XracsGqtzM0x9crMDMKqNQ4veJGxw/s1600/3m.PNG

http://saharaplc.com/interactive-technologies


http://www.alibaba.com/premium/interactive_whiteboard.html?ptsid=1012000054010279&crea=48228284780&plac=&netw=s&device=c&ptscode=0110202010010001


http://www.mundosmart.com/


http://www.mimio.com/es-EM/Products/MimioBoard-Interactive-Whiteboard.aspx

Com veieu la informació és inesgotable i a més podem trobar més novetats a la fira Bett, 
que escomença avui 20 de gener.

- Els panells tàctils, que són com les tauletes tàctils pero en gran.
Per últim, nomenaré els llibre digitals, com a un recurs on l'alumne, orientat sempre pel mestre, és protagonista del seu aprenentatge. Existixen prestatgeries digitals on poder trobar materials per tal s'afavorir un entorn participatiu, actiu, dinàmic.

http://apliense.xtec.cat/prestatgeria/prestatgeria/index.php


Després de tota esta navegació, descobriments i aprenentatge per a mi, pense que les noves tecnologies poden ser molt útils per a afavorir l'ensenyament, augmentar la motivació de l'alumne, fer que l'alumne siga el protagonista del seu aprenentatge, però estos recursos suposen un afegit, i és que el mestre ha de ser coneixedor del seu potencial. És a dir, em resulta contradictori, tindre una PDI per a fer una classe magistral com les d'abans. En cas de disposar d'estos recursos, molt cars quasi sempre, pense que s'han d'aprofitar al màxim les possibilitats educatives que ofereixen. Això, implica posar-se les piles en les noves teconogies i llevar-se el tremolor (parle per mi) quan escolte termes informàtics.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada