dimecres, 6 de gener del 2016

Informació a Internet

Hola de nou!!
Seguim aprenent amb el blog.
Esta vegada naveguem per la xarxa.
Intenet pot ser un recurs pedagògic valuós. En internet podem trobar moltissima informació, per això, tan important com cercar informació, será seleccionar la que de deveres ens puga aprofitar depenent del nivel de l'alumnat, la llengua en la que es vullga treballar, el tipus de material que busquem, etc
Els recursos educatius que podem trobar a la xarxa, no només, poden ser útils als mestres, també poden ser utilitzats per l'alumnat per a ampliar els seus coneixements sobre un tema, per a fer exercicis d'autoevaluació i comprovar que han aprés bé els continguts, crear projectes, investigar pel seu conte, però fins i tot poden ser fil de conexió amb pares. Ja que també hi ha jocs o activitats on els pares poden interactuar amb els seus fills.
En este cas, he navegat per la xarxa buscant webs temètiques i portals educatius.
Es impressionant la quantitat d'informació que es pot trobar només apretant un botó.
Pel que fa a les webs temàtiques, vaig a citar algunes de les que he estat revisant.


Blogs educació es un agregador de blogs, en català, valencià i anglés. En la página principal apareixen tres columnas ben diferenciades "infantil i primària", "secundaria i batxillerat" i "TIC/TAC i més". Sota estos encapçalaments podem trobar moltissims blogs. He trobat a faltar un cercador per a paraules clau. La barretja és molt gran i costa un poc de trobar la informació, però molt útil perquè en un mateix lloc tenim un gran recull de blogs sobre tot d'infantil i primària. Baix dels logos de Facebook, twitter etc apareix un botó on posa donar, per a fer aportacions econòmiques via paypal o tageta de crèdit per al manteniment de l'agregador.



També he navegat per webs d'informàtica. Cal estar al dia en les noves tecnologies. He trobat esta web força interessant.

Betes i clicks té com a objectiu apropar el món de les noves tecnologies a tothom, no sols als usuaris avançats. Com veieu té varies pestanyes i en cadascúna d'elles podem trobar molta informació. A més a la dreta, apareixen pareules clau sota un apartat d'etiquetes, la qual cosa facilita la cerca. A la dreta en l'encapçalament figura un enllaç, el giroscopi, una consultora especialitzada en noves tecnologies.


Però també he bussejat per portals educatius.
Edu365, és un portal molt complet. M'ha semblat molt ordenat, clar, atractiu visualment. La informació apareix per nivells. Una vegada dintre de primària per example, apareix el llistat d'àrees i finalment tenim les activitats, jocs, unitats, amb el nivell a qui van adreçades. M'ha semblat molt interessant que hi ha materials per a formació professional. De vegades costa trobar materials de qualitat.



Per tant, vos anime a navegar, bussejar per la xarxa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada