diumenge, 14 de febrer del 2016

La llengua i les TIC


Hola!
Cada vegada aprenem més. Esta setmana navegant per algunes webs que ara vos contaré.
En primer lloc, he estat jugant amb una aplicació anomenada Voki que permet escriure o dictar un missatge per a ser reproduït en diversos accents d'anglés per un personatge que podem customitzar.

Després de provar aquesta aplicació he navegat pels diccionaris i enciclopèdies recomanats fent una prova amb el terme medi ambient

Diccionari de la llengua catalana. DIEC2

Enciclopèdia.cat



Optimot
Termcat
El resultat ha sigut diferent i en el cas de DIEC2 no s'ha trobat cap entrada per al terme, en canvi en les altres si han aparegut entrades, m'ha semblat com si DIEC2 no reconeguenera termes de més d'una paraula.
Després he trobat dues enciclopèdies interessants, en les quals com veieu apareix un llistat de termes a l'esquerra per a cercar i trobar informació i a la vegada escoltar com es pronuncien els termes.
Enciclopèdia de la Naturalesa 2.0
Enciclopèdia de les ciències 2.0





També m'ha semblat molt útil l'article sobre les netiquetes, conjunt de normes de conducta a l'hora d'nteractuar en la xarxa. Unes pautes o regles de conducta per tal de ser respectuosos en la xarxa, com les regles de cortesia, entre les quals citare respectar la imatge i el temps de l'interlocutor, adequar l'enunciat al context, també ajustar-se al principi de cooperació, intentant ser breus, pertinents i clars quan interactuem. Per últim, relatiu a l'estil, es convenient estalviar recursos tipogràfics, com evitar l'abús de les majúscules i els colors. Els missatges de vegades poden conduïr a l'ambigüitat, o malentesos amb l'ajuda de les emoticones podem fer èmfasi en les emocions que volem expresar.

Finalment m'agradaria ensenyar-vos una aplicació que permet fer núvols amb les paraules. S'anomena Wordle.

Este són algunes de les proves que he fet amb la paraula Ecosistema

 


Amb Wordle es pot elegir la font, la disposició de les paraules més horitzontals o verticals, els colors triant entre les paletes ja predeterminades o personalitzant la paleta i fins i tot en opcions avançades es pot triar el color per a cada paraula.

Aixi que fins prompte


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada