diumenge, 13 de desembre del 2015

TIC.Comunicació a Internet.


El diari de la setmana
Hola! Aci anem aprenent amb el blog.
Esta setmana he aprés molt sobre les xarxes socials, enteses com un grup de persones o organitzacions amb els vincles i relacions que hi ha entre elles. Estes xarxes poden ser horitzontals o verticals:

- Horitzontals: Aquelles en les quals no hi ha administrador són xarxes obertes com ara Facebook o Google+, també altres especialitzades en alguna temàtica com Linkedin o Pinterest.
- Verticals: en les quals hi ha un administrador i són un grup de persones amb afinitats comunes.

També podem difererenciar xarxes segons el tipus de plataforma:

-Xarxes pures: on la plataforma és en si la xarxa i els usuaris per example Facebook

- Xarxes associades a la plataforma: Són plataformes ja existents a la Xarxa, gratuïtes o de pagament, que permeten crear una xarxa pròpia.

- Xarxes associades a aplicacions: Comés el cas de Flickr i Pinterest (fotografies), SlideShare (presentacions), You Tube i Vimeo (vídeos), Scribd (documents).

Les xarxes socials presenten alguns advantatges:
- Podem posar-nos en contacte amb persones de diferents sectors i països.
- Podem retrobar persones que coneixiem
- Podem contactar amb persones relacionades amb el nostre àmbit professional
- Fer contactes amb persones que tenen els mateixos interessos.

Però al mateix temps en la xarxa apareixen perills per a l'usuari:
- Cyber-bulling: Maltractament psicològic mitjançant la burla o el menyspreu.
- Grooming: Acosament sexual
- Sexting: Enviament de material de contingut eròtic o pornogràfic. parlar als joves sobre el perill d'internet 

Les xarxes socials presenten tambñe possibilitats educatives molt interessants:
- Ofereixen eines interactives i eficaces per a l'ensenyament i l'aprententatge.
- Permeten als alumnes adquirir capacitats per ells mateixos.
- Permeten desenvolupar competències tecnològiques imprescindibles hui en dia.
- Fan possible que els estudiants desenvolupen habilitats i aptituds com la socialització.
- Permeten que els estudiants aprenguen "fent coses"
- Són un escenari cada vegada més freqüent per a l'intercanvi d'experiències, notícies i contacte personal.
- Ofereixen inigualables oportunitats per a la difusió de l'activitat educativa i institucional dels centres educatius.
 
L'activitat social comença amb el registre i la creació d'un conte. Aixi els usuaris poden relacionar-se compartint documents, vídeps, enllaços, enviatn missatges a altres usuaris, comentant altres publicacions, participant en fòrums....Un dels aspectes més destacables és l'anomenat "etiquetatge" de la informació que es transmet i es comparteix.Etiquetar a la xarxa 
Navegant per la xarxa social
He trobat interessants plataformes com  Edmodo que ens permeten fer xarxes pròpies i treballar amb els nostres alumnes d'una forma dinpamica, participativa i molt visual. Al registrarme en Edmodo, he pogut conpeixer la plataforma i vore totes les utilitats que ofereix, des d'enviar documents als alumnes, fer proves amb format vertader o fals, o també de múltiple opció, per example enquestes de valoració. A continuació, presente unes captures del que he estat fent.











Proposta de xarxa social amb alumnes. Un altra eina que he descobert ha sigut Tiki-toki, on és fàcil fer un timeline d'un tema que ens interesse. En el meu cas, he pensar que seria de gran utilitat per a vore com evoluciona la llavor des que germina fins que tenim una planta desenvolupada. Afegint textos i fotos podríem vore tot el procés en un cop d'ull. M'ha semblat molt interessant, encara que he de dir que estic treballant per a conèixer-la millor.




Reflexió sobre m-learning 
Per últim, una reflexió sobre el m-learning, l'aprenentatge amb dispositius mòbils,ja siga smpartphone o tablet. Aprendre en qualsevol lloc. Pense qe no podem tancar els ulls cap a les noces tecnologies, ja que poden ser recursos molt útils per a afavorir l'aprenentatge. Els alumnes en este cas de qualsevol lloc poden accedir a la documentació, a les proves que es demanen. A continuacióm vos presente un article que va apareixer en la Vanguardia sobre este tema m-learning. 
Aixi també recomane la lectura d'este link que he trobat on es fa especial menció del m-learning en aprenentatfe esecial com ara l'autisme mobile learning 




 

divendres, 27 de novembre del 2015

Coneixements previs sobre TIC

Estem vivint l'època de la revolució tecnològica, ordinadors, internet, smartphones, tablets...formen part de la nostra vida qüotidania. Estos aparells i les tecnologies associades fan que siga molt més fàcil l'enviament de documents, conèixer noticies quasi en el mateix moment que es produixen, fer fotos i enviar-les a un amic, podem parlar amb persones que viuen lluny de nosaltres i vore-les, etc. Molts avatatges que fa uns anys eren impensables. Un altre factor també molt possitiu i a tenir en compte és que estes tecnologies estàn a l'abast d'un nombre molt gran de persones.
Per la meua formació acadèmica més orientada sempre al medi ambient i a la docència, no sóc una gran experta en estos temes però sempre he tingut curiositat i pense que estos recursos han d'emprar-se i són de gran ajuda en el món de l'ensenyament.

Les pàgines que normalment visite estan relacionades amb medi ambient. com per exemple

Diario ambientum
la base de dades de biodiversitat de la comunitat valenciana

Recomanació d'un vídeo

Tocat's de l'ala. ocells de pota llarga.
Vos recomane que vejau este vídeo  M'ha resultat molt didàctic. Una forma divertida de conèixer aus de pota llarga. Les explicacions llevat s'alguns molts més tècnics són molt senzilles i fàcils d'entendre.

Activitats de repoblació amb escolars


L'auró.



L'auró (Acer opalus ssp granatensis)
És un arbre caducifoli de fins 7 metres d'alçària. L'escorça és grisenca i les fulles són palmades i de color verd viu encara que a la tardor poden adquirir diverses tonalitats com ara el roig intens, taronja o groc.
Aquesta espècie necessita sòls humits, frescos i poc assolellats, sovint creix sobre substrats pedregosos i abruptes.
Universitat d'Alacant